Home » Blog » Zelf Je TV Meubel Maken: Makkelijk of Moeilijk?

Zelf Je TV Meubel Maken: Makkelijk of Moeilijk?

Maak je eigen houten design tv meubel op maat

design-tv-meubel

Heb je er genoeg van dat je geen tv kast kan vinden die bij je woonkamer past? Wil je geen honderden euro’s uitgeven aan een nieuw tv meubel? Dan is zelf je design tv meubel maken misschien de oplossing.

Zelf een tv kast maken is sowieso een leuk bouwproject, maar kan je ook nog eens honderden euro’s besparen. Wij van hobbybouwtekening.nl zijn fanatieke doe-het-zelvers en weten als geen ander hoeveel voldoening het geeft als je zelf een leuk bouwproject af rond en hiermee ook nog geld bespaart. Eerlijk gezegd is dit gevoel gewoon verslavend omdat zelf projecten van hout bouwen zo leuk is en je projecten kunt maken die je echt nodig hebt in huis.

Het maken van je eigen design tv meubel hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan al een mooie tv dressoir maken voor €70 aan materiaalkosten. Je kunt de kosten voor je tv meubel betrekkelijk laag houden als je deze zelf bouwt. Voordeel van je eigen tv meubel maken is dat je deze exact kan maken zoals je zelf wil qua design en maten. Je maakt dus een tv meubel die precies bij de stijl van je huis past en de juiste maatvoering heeft. Om een mooi tv meubel te maken is het belangrijk dat je de juiste stappen volgt.

Weten hoe je een tv meubel maakt die perfect bij je huis past en die jouw huis mooier en compleet maakt? Lees dan onderstaand artikel en doe het in één keer goed!

TV meubels in alle soorten en maten

Of je een zwevend tv meubel wil maken of bijvoorbeeld een tv dressoir, wat belangrijk is is dat je gestructureerd te werk gaat. Net als met elk bouwproject is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je van je tvmeubel verwacht. Een tv meubel moet namelijk niet alleen mooi zijn maar ook praktisch. En dat is wel iets om over na te denken.

Belangrijk is om van tevoren te bepalen waar je tv kast komt te staan of hangen, hoe groot deze moet zijn en wat voor spullen erin komen te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra opbergruimte voor dvd’s of bijvoorbeeld een Playstation. Belangrijk is om een goede breedte en diepte aan te houden zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Het is niet heel lastig om een tv meubel te maken maar je moet wel de juiste stappen volgen en met een goed plan beginnen. Anders is het gedoemd om te mislukken.

Waarschijnlijk ben je op internet op zoek gegaan naar informatie over het bouwen van je eigen tv meubel omdat je niet het makkelijkste ontwerp in gedachten hebt. Als jij een beetje handige klusser bent dan is het maken van je eigen tv meubel niet zo heel moeilijk. Met een goede bouwtekening van een tv kast kom je al een heel eind als je een beetje makkelijk bent met het bouwen van je eigen projecten.

Laat je tv kast eruit zien als een design meubel

Geloof me als ik tegen je zeg dat je een prachtige tv kast kan bouwen die eruit ziet als een prachtige design tv meubel. Hierbij is een goede bouwtekening en materiaalkeuze erg belangrijk. Denk er bijvoorbeeld over na wat voor soort hout je zou willen gebruiken om te tv meubel te maken.

steigerhouten-tv-meubel-maken

Een steigerhout tv meubel kan bijvoorbeeld prachtig in je huiskamer staan als je van steigerhout houdt en het bij de stijl van je kamer past.

Indien je niet voor een natuurlijk uitziende houtsoort gaat is het verstandig om je houten tv meubel na te bewerken met een goede laag verf. Hierdoor komt je tv meubel er nog verfijnder uit te zien. Als je echt uit wil pakken zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een glasplaat als bovenoppervlak van je tv kast. Hierdoor wordt je design wel duurder maar het is belangrijk dat je 100% tevreden bent met je tv meubel en dat je design nog jarenlang mee gaat. Eigenlijk zou je je tv meubel nog voor een paar honderd euro moeten kunnen door verkopen als jij er op uitgekeken bent.

Zorg voor een goede bouwtekening van je tv meubel

Wat het allerbelangrijkste is, is een goede voorbereiding. Wat wil je en hoe moet dit eruit zien? En natuurlijk moet je hier een goede bouwtekening voor hebben, anders is het plan gedoemd om te mislukken.

Klik hier voor een review van Freds Bouwtekeningen

Net als met alle doe-het-zelf bouwprojecten is de bouwtekening het belangrijkste om niet onnodig fouten en hiermee kosten te maken. Bespaar jezelf tijd en frustratie en zorg voor een goede bouwtekening. Dit scheelt je de helft!

Met de juiste motivatie en voorbereiding kan iedereen de mooiste projecten maken. En hoe meer projecten je maakt, des te beter je wordt.

Hulp nodig bij het bouwen van een tv meubel?

Voorkom frustratie en een half afgebouwd project waar je honderden euro’s in geïnvesteerd hebt. Zorg, zeker als beginner, voor een goed uitgewerkt plan en bouw je tv meubel in één keer goed. Succes!

fredsbouwtek300x250

Vond je dit artikel waardevol, help ons dan en deel dit artikel met je vrienden op social media. Alvast bedankt! Voor vragen of opmerkingen, laat een reactie achter onder dit artikel.

2 gedachten over “Zelf Je TV Meubel Maken: Makkelijk of Moeilijk?”

Plaats een reactie