Home » Blog » Een Schuur Bouwen Doe Je Zo!

Een Schuur Bouwen Doe Je Zo!

Wil jij zelf een schuur bouwen? Zelf een schuur bouwen is niet moeilijk maar je moet wel rekening houden met een aantal zaken. Met een goede bouwtekening kom je in ieder geval al een heel eind om zelf je schuur te bouwen. De voorbereidingen voor het bouwen van je schuur  of bijvoorbeeld een ander project zijn erg belangrijk. Daarom hebben we in dit artikel meerdere tips waar jij op moet letten bij het zelf bouwen van je schuur.

Schuur bouwen: goede voorbereiding het halve werk

De eerste vraag die dan naar boven komt, waar moet je op letten bij het bouwen van een schuur? Belangrijk zijn:

  • Afmetingen
  • Locatie
  • Vergunning nodig?

Voordat je begint met het bouwen van je schuur is het belangrijk om even stil te staan wat je met je schuur wil. Hoe groot moet je schuur zijn en wat wil je er allemaal in kwijt kunnen? Wil je erin kunnen werken en moet het dienen als opslagplaats? Wil je een schuur met een puntdak of een plat dak? Een puntdak is wel een grotere investering maar geeft ook meer ruimte, voor bijvoorbeeld een opbergzolder.

Een te kleine schuur kan je spijt van krijgen, teveel ruimte is nooit verkeerd. Denk daar dus van tevoren goed over na, een schuur bouwen die bij je past en het juiste formaat heeft. Uiteraard is de grootte van je schuur wel afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt.

De locatie van de schuur is natuurlijk ook belangrijk. Waar ga je de schuur bouwen? Heb je dan nog genoeg ruimte voor andere dingen in de tuin zoals bijvoorbeeld een kippenhok? Mag de schuur op die plek staan? Heb je hier een vergunning voor nodig? Vraag goed na bij je gemeente wat de voorwaarden zijn voor jou om een schuur te bouwen.

Het VROM heeft richtlijnen die aangeven dat maximaal 40% van je grondoppervlakte bebouwd mag worden. Maak dus voor jezelf een goede berekening hoe groot je schuur mag worden. In overleg met je gemeente zijn er altijd wel mogelijkheden.  Vraag bij je gemeente na of er een bouwvergunning nodig is om de schuur te plaatsen, dit is erg belangrijk. Zomaar een schuur bouwen zonder navraag te doen of er vergunning nodig is kan voor veel problemen zorgen.

Downloaden Freds Bouwtekeningen PDF

Welke materialen voor het bouwen van je schuur?

Hoe wil jij je schuur gaan bouwen en wat voor materialen heb je hiervoor nodig? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Een schuur bouwen is niet niks, dit kan je dus beter in één keer goed doen.

Je kan een houten schuur of een stenen schuur bouwen. Het nadeel van een stenen schuur is dat het moeilijker is en vaardigheden zoals metselen vereist. Metselen is tijdrovend en moet door een expert gedaan worden. Daarnaast is dat duur vanwege de stenen en arbeidsuren die je moet betalen om een vaardige bouwvakker te huren. Een stenen schuur is wel veel duurzamer, dit is een groot voordeel ten opzichte van een houten schuur.

Je eigen houten schuur bouwen is daarnaast wel veel leuker. En als het klaar is heb je ook daadwerkelijk iets om trots op te zijn omdat je het zelf gebouwd hebt. Een houten schuur bouwen kan makkelijk zelf als je de juiste bouwtekeningen en gereedschappen hebt. Daarnaast ziet een houten schuur er ook veel gezelliger uit in de tuin.

Hieronder een paar voorbeelden van leuke en gezellige houten schuren.

Schuur bouwen? Zorg voor de juiste bouwtekeningen!

Nu dat je goed na hebt gedacht wat je met je schuur wil, waar je de schuur gaat plaatsen en of je een vergunning nodig hebt van je gemeente, is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste bouwtekeningen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn!

Om je hiermee te helpen willen we je een tip geven van een verzameling van bouwtekeningen van onder andere schuurtjes. Maar ook van tuinhuisjes, stoelen, banken, werkbanken, tafels, schildersezels en nog veel en veel meer. Het zijn meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen. Je kan het zo gek niet bedenken of er zijn professionele bouwtekeningen van. Voordeel is dat je, wanneer je klaar bent met het bouwen van je schuur, ook nog zoveel leuke andere projecten kan maken. Perfect voor de doe-het-zelver!

Klik hier voor meer informatie en ga direct op zoek naar jouw ideale schuur!

Vond je dit artikel waardevol, help ons dan en deel dit artikel met je vrienden op social media. Alvast bedankt! Voor vragen of opmerkingen, laat een reactie achter onder dit artikel.

1 gedachte over “Een Schuur Bouwen Doe Je Zo!”

Plaats een reactie